Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Ultimate
Explode -
Explode -
Explode - Savetovanja
Explode -

Prijavljivanje

SCI Super Natural 180g

Šifra proizvoda: 73
2.150,00 rsd

Super Natural je matrica esencijalnih aminokiselina.

SuperNatural sadrži L-leuicin, L-izoleucin, L-valin u razmeri 2:1:1 , L-fenilalanin i L-treonin, u duplo manjim dozama od izoleucina i valina, a u još manjim (ali svakako dovoljnim), dozama i preostale tri aminokisenine, a to su L-lizin, L-metionin i L-triptofan.
Ovakav odnos amino kiselina je srazmeran potrosnji organizma.

Sve aminokiseline su u slobodnoj formi stoga je ugradnja aminokiselina u mišiće putem krvotoka gotovo trnutna.

L-fenilalanin: poseduje jedinstvenu ulogu blokatora nekih enzima središnjeg nervnog sistema, koji su, uobičajeno zaduženi, za raspad prirodnih, morfijumu sličnih, hormona zvanih endorfini i enkefalini, ali ne stvara naviku, i posle dužeg delovanja je sve delotvorniji, netoksičan je i ima snažni antidepresivni efekat.
L-Treonin: je važan za razvoj i stabilnu funkciju tiroidne žlezde i imunog sistema.Učestvuje u detoksikaciji i smanjuje psihičku i fizičku napetost.
L-Lizin: Važan je za rast, regeneraciju tkiva i proizvodnju hormona, enzima i antitela,  pomaže apsorpciju kalcijuma. Učestvuje u stvaranju kolagena i drugih vlaknastih proteina neophodnih za obnavljanje tkiva.  Lizin organizmu pruža: prevenciju i lečenje herpes simpeks infekcije, jača imunitet, poboljšava koncentraciju, smanjuje umor, ubrzava oporavak sportista, zajedno sa metioninom, vitaminima C, B-1 i B-6 i gvožđem, učestvuje u sintezi karnitina.
L-Metionin: Još jedna aminokisenina sa sumporom i antioksidativnim svojstvima. Važan je za zdrave nokte i kožu, sintezu taurina, L-cisteina, lecitina , L-karnitina i endorfina. Metionin je naročito bitan kod bodibildera i atletičara, jer je neophodan za sintezu kreatina, podiže nivo glutationa, kontroliše nivo homocisteina, uklanja štetne i otpadne produkte metabolizma iz jetre.
L-Triptofan: Osim što utiče na izgradnju proteina, triptofan ima i dodatnu ulogu, izgrađuje Serotonin (5-Hidroksitriptamin, 5-HT) (Neurotransmiter) - preko triptofan hidroksilaze, zatim Melatonin (Neuro Hormon) - iz serotonina preko 5-hidroksiindol-O-metiltransferaze, kao i Niacin (Vitamin B3).

Preporučena upotreba: Uzeti 1-2 porcije dnevno: Uvek neposredno pre treninga I po izboru nekad posle treninga. Pomešati sa 400ml vode I energično mućkati 30sec. Ostaviti da odstoji neko vreme, kako bi se povećalo dejstvo aktivnih sastojaka.

Kombinovati sa ugljenim hidratima za najbolje rezultate.