Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Ultimate
Explode -
Explode -
Explode -
Explode -

Prijavljivanje

Vit BCAA 400g

Šifra proizvoda: 224
2.500,00 rsd

U amino kiseline razgranatog lanca (BCAA) odnosno Branched Chain Amino Acids, odakle i sam naziv potiče  ubrajaju se leucin, izoleucin i valin.To su esencijalne amonikiseline i neophodno ih je unositi u organizam putem ishrane, jer imaju značajnu ulogu u izgradnji mišicnog tkiva, odnosno, predstavljaju 1/3 mišicnog tkiva. Istovremeno one čuvaju rezerve glikogena u mišićima od preteranog razlaganja za vreme fizičkog napora.

Telo koristi BCAA kao indirektan izvor energije za mišice pretvarajuci ih u glukozu, putem procesa poznatog pod nazivom glukoneogeneza, koji se odigrava u jetri.

Apsolutni je imperativ da sportisti pre pocetka i nakon završetka intenzivnih vežbi uzimaju dodatak BCAA, jer se valin, leucin i izoleucin veoma brzo troše. U pogledu izgradnje i očuvanja mišicne mase, ne postoje važnije aminokiseline od BCAA. 

BCAA igraju važnu ulogu neposredno nakon treninga jer stimulišu rad hipofize, podstrekujući time lučenje hormona rasta, čime pomažu izgradnju telesne mase bez masti.

Optimalan odnos aminokiselina razgranatog lanca u preparatima na bazi BCAA je 2:1:1 - leucin : izoleucin : valin.

VITALIKUM BCAA Complex je amino kiselinski proizvod izuzetnog kvaliteta i 100% čistoce. Prah bez ukusa i farmaceutske čistoce sastavljen od pažljivo biranih i proverenih sastojaka. Preporucena upotreba :

Za najbolje rezultate, po jedno serviranje ( 5g – jedna merica) 30 minuta pre aktivnosti i neposredno nakon aktivnosti.

vit bcaa facs