Explode -
Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Ultimate
Explode -
Explode -
Explode - Savetovanja

Prijavljivanje

NAT Ultimate Antioxidant 60kap.

Šifra proizvoda: 129
1.600,00 rsd

U organizmu se neprekidno odvijaju biološki procesi koji za posledicu imaju i formiranje štetnih produkata. U slučaju da se ove materije zadrže u telu, one slabe imunitet i na taj nacin olakšavaju pojavu bakterijskih i virusnih infekcija ali i raznih ozbiljnih poremećaja poput bolesti kože i probavnog trakta, kardiovaskularnih bolesti i tumora.

Njihovo oslobađanje se konstantno dešava, ali je posebno intenzivno u toku pojačanih aktivnosti poput napornih treninga ili bolesti. Tada organizam ne stiže da se oslobodi ovih materija i bez pomoći neminovno trpi posledice.

Materije zaduzene za borbu protiv ovakvog stanja nazivaju se antioksidantima.U ovu grupu spadaju: glutation, C vitamin, E vitamin, beta karotin i selen (uz dodatak extrakt ginkgo-bilobe, cink, koenzim Q10 itd.).

Nabrojaćemo samo neke njihove funkcije:

-Iz beta karotina organizam stvara A vitamin, koji je odgovoran za zdravlje kože, noktiju, kose, sluzokože i desni. Pozitivno deluje i na oči, disajne puteve, srce i ostale organe, skraćuje trajanje bolesti, pomaže u zarastanju rana...

-E vitamin snabdeva organizam kiseonikom. On je odgovoran za sprečavanje tromboze i zgrušavnje krvi. Jača imuni sistem, pomaže u regeneraciji tkiva, sprečava gnojenje rana i dobro deluje na plodnost.

-C vitamin jača imunitet, ima veliki udeo u stvaranju kolagena, čuva desni, krvne sudove, i kosti. Pomaže ugradnju gvožđa u organizam, smanjuje nivo holesterola.

-Selen, zajedno sa ostalim antioksidantima i E vitaminom usporava starenje. Muškarci imaju povećanu potrebu za selenom, jer ga gube putem ejakulacije...