Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Ultimate
Explode -
Explode - Savetovanja
Explode -
Explode -

Prijavljivanje

DYM Glutamin 500g

Šifra proizvoda: 59
3.650,00 rsd

GLUTAMIN

Amino kiseline

Često znaemarivan kao jednostavna aminokiselinaglutamin ili preciznije L-glutamin je u stvari jedan od najboljih anti-kataboličkih suplemenata koji su nam poznati.

L-Glutamin je aminokiselina u slobodnoj formi koja je nazastupljenija u skeletnim mišićima. Ne čudi onda, što je to ujedno i aminokiselina koja se i najviše gubi tokom napornih treninga. Dovoljna količina glutamina u organizmu znači i podršku mišićima i mišićnom oporavku. To znači da ne dolazi do tzv. sloma nakon treninga kada se osećate ispijeno i iscrpljeno a mišići su ispumpani. To je kada glutamina ima dovoljno ali šta se dešava kada on nedostaje? Tada dolazi do svega onoga čega se bodi bilderi pribojavaju: negativnog azotnog bilansa, mišićnerazgradnje, usporene sinteze gikogena, gubitak mišićne mase i snage, bezvoljnost…Unesete li dovoljno glutamina, ceo ovaj proces će ići obrnutim smerom a to znači pozitivan azotni bilans i sinteza proteinamišićni rast i napredak u snazi. Šta više, glutamin je poznat i kao „aminokiselina za razmišljanje“ jer detoksikuje mozak popunjava ga energijom.

Zbog ovih karakteristika, vezanih za skeletne mišiće i mozak, L-Glutamin je postao nezamenljiv suplement za sve vežbače. Njegova efikasnost s jedne strane i pristupačna cena s druge strane ga je načinila jako popularnim.

Dymatize-ov glutamin je laboratorijski testiran na čistoću i kvalitet i sadrži 4500mg glutamina po jednoj merici. Preporučujemo da ga uzimate u dva naročito kritična momenta: tokom ili odmah posle treninga i uveče neposredno pre spavanja. Ako ga pravilno iskombinujete sa ugljenim hidratima različitog glikemijskog indeksa i dodate muti-vitaminsko-mineralni preparat imaćete dobru kombinaciju za oporavak nakon treninga. Tada su vaši mišići najiscrpljeniji i najželjniji onoga što potroše naporno radeći za vas.