Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Ultimate
Explode -
Explode -
Explode -
Explode -

Prijavljivanje

SCI L-glutamin 600g

Šifra proizvoda: 00
3.150,00 rsd

Glutamin je u osnovi "majka" svih aminokiselina i ima izuzetno velik značaj kod svih sportista koji upražnjavaju eksplozivne treninge.

Glutamin ubrzava celokupni telesni oporavak igrajući naročito važnu ulogu u obnovi i izgradnji mišićne mase. U slučaju bolesti i stresa (trening je takođe stres) muskulatura iziskuje više glutamina nego što organizam može da obezbedi i generiše iz sopstvenih rezervi. U ovoj potrazi počinje razgradnja mišićnog tkiva što rezultuje neželjenim efektima.

Ovaj proces se može izbeći dodatnim unosom glutamina.

GLM ima snažan uticaj na metabolozam proteina (povećanje njihove ugradnje), na efikasnu sintezu glikogena u jetri (povećanje energetskih zaliha), a direktno utiče i na smanjenje upala mišića. Stimuliše lučenje prirodnog hormona rasta i u sadejstvu sa insulinom povećava obim mišićnih ćelija. Pored svega, on obezbeđuje gorivo i za moždane ćelije izoštravajući umne sposobnosti i koncentraciju. Pomenimo još samo da se velike količine glutamina angažuju u proizvodnji najmoćnijeg antioksidansa u našem telu, glutationa, što njegovu vezu sa opštim stanjem organizma čini posve očiglednom.

Preporučena upotreba: uneti sadržaj 1 kafene kašikice (5 g) i to
1. posle treninga sa šejkom bogatim ugljenim hidratima i proteinima
2. neposredno pred spavanje, najbolje sa proteinskim napitkom