Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Ultimate
Explode -
Explode - Savetovanja
Explode -
Explode -

Prijavljivanje

UNI Jointment Sport

Šifra proizvoda: 306
2.200,00 rsd

Šta je Jointment Sport
Jointment Sport je specijalna formula namenjena održavanju zdravlja kostiju, hrskavice, zglobova i ligamenata. Bazira se na kombinaciji glukozamina i hondroitina sa antioksidantima, mineralima, ajkulinom hrskavicom, MSM i goveđim kolostrumom. Ovo je omiljen preparat naročito sportistima, čiji celokupni učinak zavisi od funkcionalnosti i brzine oporavka zglobova, tetiva i ligamenata. Zdravlje zglobova i ligamenata ne sme se zanemarivati jer je direktno povezano sa rizikom od povređivanja, a time i napredovanjem u sportu. Jointment Sport nije predviđen da samo trenutno otkloni i maskira bolove i probleme, poput analgetika, već ima trajni blagotvorni efekat na zdravlje.

Od čega se Jointment Sport sastoji i kako deluje
Glukozamin obezbeđuje gradivne blokove takozvanih proteoglikana i glukozaminoglikana od kojih je sastavljena hrskavica. On je posrednik u sintezi mukopolisaharida pomoću kojih se gradi hrskavica i njegovo prisustvo u tkivu hrskavice je esencijalno. Hondroitin i ajkulina hrskavica su prisutni da pojačaju dejstvo i efektivnost glukozamina. Ajkulina hrskavica i sama predstavlja bogat izvor hondroitin sulfata. Ona aktivno učestvuje u prevenciji bolesti zglobova, reumatiodnog artritisa i osteoartritisa i kod mlađih i kod starijih osoba.

Goveđi kolostrum pospešuje rast, razvoj i zarastanje tkiva. Ima bogat sadržaj vitamina i aminokiselina, koje su sastavni deo proteina (kazein i protein surutke) sa visokim koncentracijama imunoglobulina za formiranje i razvoj imunološkog sistema, antimikrobskih agenata i faktora rasta (IGF). Kolostum ubrzava oporavak i jačanje mišića, ali i celog organizma nakon fizičkog napora.

MSM, metilsulfonilmetan ili organski sumpor, ima antiinflamatorno dejstvo i ublažava bolove u kostima i mišićima. Igra važnu ulogu u održavanju vezivnog tkiva i funkcije zglobova, odgovarajuće enzimske aktivnosti, hormonske ravnoteže i pravilnog funkcionisanja imunološkog sistema. Smatra se prirodnim lekom protiv osteoartritisa, reumatoidnog artritisa, fibromialgije, bolova u mišićima, sportskih povreda i posttraumatskih upala i bolova.

Jointment Sport sadrži i metionin, aminokiselinu koja sadrži sumpor koji je od vitalnog značaja za zdravlje zglobova, sadrži i vitamin E i mineral mangan, koji povećavaju aktivnost suproksid dismutaze (SOD), izuzetno jakog antioksidanta koji štiti tkiva i ćelije od razornog dejstva slobodnih radikala. Mangan ima i jako antiinflamatorno dejstvo, kao i ekstrakt biljke kurkume i bioflavonoid kvercetin. Jačinu kostiju obezbeđuju kalcijum i magnezijum.

Dejstva Jointment Sport-a na organizam
- učestvuje u izgradnji hrskavice i vezivnog tkiva
- ima antiinflamatorno dejstvo
- deluje analgetski kod bolova u mišićima, sportskih povreda i posttraumatskih upala
- olakšava simptome reumatoidnog artritisa i osteoartritisa

Preporučeno doziranje i način upotrebe
Uzimati 6 kapsula dnevno, po 2 kapsule uz svaki obrok.

Podaci o nutritivnoj vrednosti
Broj doza po pakovanju: 20
6 kapsula sadrži:
 
Vitamin E 15IU
Calcium 100mg
Magnesium 100mg
Manganese 1mg
Glucosamine 1500mg
Chondroitin Sulfate 200mg
Methylsulfonylmethane (MSM) 150mg
Turmeric 150mg
Shark Cartilage 100mg
IGF Colostrum 100mg
Quercetin 100mg
Methionine 50mg
Ostali sastojci:
Glucosamine HCL, Calcium Sulfate, Magnesium Oxide, L-Methionine, Gelatin,
D-Alpha Tocopherol, Magnesium Stearate, Stearic Acid, Manganese Sulfate.