Explode -
Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Ultimate
Explode -
Explode -
Explode -

Prijavljivanje

Max Whey Protein 750g čokolada

Šifra proizvoda: 4
1.700,00 rsd

Opis: Praškasti dodatak ishrani bogat proteinima surutke sa ukusom čokolade, bez aspartama.

Pakovanje: 750g

OPIS

100% Whey protein sa ukusom čokolade – Dodatak ishrani namenjen sportistima za konzumaciju nakon treninga u cilju nadoknade proteina u mišićima. Proteini poreklom iz surutke predstavljaju odličan izvor esencijalnih aminokiselina. Proteini doprinose rastu i održavanju mišićne mase i održavanju normalne gustine kostiju.

Način upotrebe: 1 mericu preparata (32g) pomešati sa 250 ml hladne vode i popiti. U danima kada su treninzi, popiti jednu dozu preparata 30 minuta nakon treninga. U danima bez treninga, popiti jednu dozu preparata odmah nakon buđenja.

Nutritivne informacije

100g proizvoda prosečno sadrži:

Jedna porcija (30g) prosečno sadrži:

% PDU*

Energetska vrednost

1691 kJ / 400 kcal

507 kJ / 120 kcal

6 %

Masti

-od toga zasićene

5,2 g

2,0 g

1,5 g

0,6 g

2%

3%

Ugljeni hidrati

-od toga šećeri

13 g

3,0 g

3,9 g

0,9 g

1%

1%

Vlakna

2,5 g

0,75 g

**

Proteini

74 g

22,2 g

44%

So

0,77 g

0,231 g

4%

100% Whey protein sa ukusom vanile – Dodatak ishrani namenjen sportistima za konzumaciju nakon treninga u cilju nadoknade proteina u mišićima. Proteini poreklom iz surutke predstavljaju odličan izvor esencijalnih aminokiselina. Proteini doprinose rastu i održavanju mišićne mase i održavanju normalne gustine kostiju.

 

*PDU – preporučeni dnevni unos na osnovu prosečnog unosa 8400 kJ / 2000 kcal dnevno

** – preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

 

Sastav:Proteinska mešavina (koncentrat proteina surutke, izolat proteina surutke i hidrolizovani peptidi surutke), kako prah sa redukovanim sadržajem masti, biljna ulja, emulgator, aroma, zaslađivač (sukraloza).

NUTRITIVNA VREDNOST PROTEINA SURUTKE

Proteini mleka predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti mleka sa nutritivnog aspekta. Proteine kravljeg mleka čine dve velike grupe proteina – kazeini (oko 80%) i proteini surutke (oko 20%). Surutka je sporedni produkt kod proizvodnja sireva. Ova sirova surutka se prerađuje i od nje se dobijaju proteinski bogati koncentrati (WPC) i proteinski izolati (WPI). Koncentrati proteina surutke su bogati proteinima surutke, ali takođe sadrže masti i laktozu, dok izolate karakteriše nizak sadržaj masti i laktoze. Prema nutritivnoj vrednosti proteini surutke imaju visoku vrednost koja je slična vrednosti proteina mleka iz kojeg su i dobijeni, što znači da imaju visok sadržaj esencijalnih i ne-esencijalnih aminokiselina tj. predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. PDCAAS vrednost (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) za proteine mleka i surutke iznosi 1,00 i veća je u odnosu na proteine goveđeg mesa (0,92), proteine soje (0,91) ili proteine pšenice (0,42).

Prema određenim podacima proteini surutke mogu imati antimikrobno, antiinflamatorno, imunomodulatorno i antioksidativno dejstvo kao i moguću ulogu u smanjenju rizika nastanka nekih oboljenja. Prema američkom Institute of Medicine’s Food and Nutrition Board-u, preporučeni dnevni unos proteina bi trebalo da bude u intervalu 10-30% računato na ukupne dnevne energetske potrebe, odnosno u proseku 52 g dnevno za decu iznad 14 godina i 56 g za odrasle. Preporuka iz Kanade je računata prema telesnoj masi i kod fizički aktivnih osoba (sportovi izdržljivosti) iznosi 1,2 – 1,4 g/kg telesne mase dnevno. Kod sportova snage potrebe proteina su nešto veće i iznose 1,6 – 1,7 g/kg telesne mase dnevno.    

Korišćena literatura

• PDR for nutritional supplements, 2nd edition (2008). Physicians´ Desk Reference Inc, Montvale, NJ.

• Pravilnik o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda ("Sl. glasnik RS", br. 45/2010, 27/2011, 50/2012, 21/2015 i 75/2015)

• Pravilnik o deklarisanju, označavanju i  reklamiranju hrane (“Sl. glasnik RS”, br. 85/2013 i 101/2013)

• Pravilnik o prethodno upakovanim proizvodima (“Sl. glasnik RS”, br. 43/2013)

• Pravilnik o prehrambenim aditivima ("Sl. glasnik RS", br. 63/2013).